206sw van slag na wisselen accu door Anwb?

Voor technische onderwerpen die niet in een van onderstaande categoriën te plaatsen zijn.

Moderators: risky, Maarten Deen, Gilletti

206sw van slag na wisselen accu door Anwb?

Berichtdoor RonaldR » 13 jan 2022, 12:38

Hey hallo,
Ik ben nog even aan het kijken waar ik het moet zetter. Maar mijn vrouw heeft, omdat ik even ziek was en daardoor niks kon, de ANWB een nieuwe accu erin laten zetten. En nu geeft hij allerlei rare meldingen en problemen. In eerste instantie leek het alsof hij heet liep. Heb een nieuwe thermostaat en watertemperatuur sensor geplaatst. Echter zonder resultaat. Hij geeft aan dat hij warm loopt, 130 graden, terwijl de motor niet eens 70 graden is. En zeker niet kookt. Het water is gewoon warm en hooguit 80 graden, je kunt je er niet eens aan verbranden. Ook geen druk op het drukvat of leidingen. Verwarming wordt gewoon warm. En nu geeft hij al 130 graden aan als hij een nacht heeft stil gestaan, en je alleen het contact aan zet. Hij start slecht, waarschijnlijk omdat de computer denkt dat de motor warm is. Heb het idee dat de accu vervangen de computer in de war heeft gegooid. En er een flinke piekstroom is geweest. Of de auto nog op contact heeft gestaan. Geen olie in de koelvloeistof geen koelvloeistof in de olie. Geen rare overdruk op het koelsysteem of motorblok. Alleen dat temperatuur gebeuren klopt niet meer. Uitlezen geeft geen fouten aan. Ik ben echt ten einde raad. Welke afdeling op het forum kan ik dit het beste vragen? Groetjes Ronald.
RonaldR
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 12 jan 2022, 13:38

Re: 206sw van slag na wisselen accu door Anwb?

Berichtdoor jerilo » 13 jan 2022, 20:49

Kan je de computer uitlezen via een eobd tester?
Dan kan je eens kijken wat de temperatuursensor voor waarde aangeeft bij koude motor.
Dan weet je het zeker.
Het zou een bedradings probleem kunnen zijn. Wat ook weleens voorkomt, en zeker omdat de accu is vervangen, is dat de massakabel ergens gebroken is of beschadigd. Kijk daar eens goed naar en volg de kabel ook goed naar de carrosserie en op de versnellingsbak.
www.jwa-autoservice.nl
www.inwendige-motorreiniging.nl
jerilo
 
Berichten: 456
Geregistreerd: 14 jul 2011, 13:36
Woonplaats: Hoeksche-Waard

Re: 206sw van slag na wisselen accu door Anwb?

Berichtdoor RonaldR » 15 jan 2022, 16:53

Uitlezen gaf geen fouten aan. Met een professionele van de garage. Erg vreemd. Nu gaat de temperatuurmeter een totaal eigen leven leiden. Soms geeft ie normaal aan. En soms na een nacht stilstaan meteen 130 graden zo der dat de motor gelopen heeft. Ik zal IDD de massa eens nakijken dat is een goeie. Dankjewel.
RonaldR
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 12 jan 2022, 13:38


Keer terug naar Techniek algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten

cron