Even voorstellen.

Vanwege het virtuele karakter van dit forum, is het leuk om jezelf (en je auto) hier even -liefst met foto's natuurlijk- voor te stellen aan de andere forumleden.

Moderators: risky, Maarten Deen, Gilletti

Even voorstellen.

Berichtdoor RonaldR » 12 jan 2022, 13:41

Hallo, mijn naam is Ronald, en ik heb een Peugeot 206sw uit 2004. En hoop dat ik wat hulp kan krijgen met wat problemen met de auto.
RonaldR
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 12 jan 2022, 13:38

Re: Even voorstellen.

Berichtdoor MarkVDE » 12 jan 2022, 20:10

Hoi Ronald, Welkom! Mooi zo'n 206 station, m'n oom had er ooit ook eentje!
Ik denk dat de 206-ers vast wel raad weten met je problemen, wat is er mis met je voiture?
Kersverse deux-cent-cinq-fanaat!
1e auto: '94-er 205 'Philippe' Forever
Avatar gebruiker
MarkVDE
 
Berichten: 164
Geregistreerd: 23 sep 2019, 08:19
Woonplaats: Valkenburg(ZH)

Re: Even voorstellen.

Berichtdoor RonaldR » 12 jan 2022, 23:24

Hey hallo,
Ik ben nog even aan het kijken waar ik het moet zetter. Maar mijn vrouw heeft, omdat ik even ziek was en daardoor niks kon, de ANWB een nieuwe accu erin laten zetten. En nu geeft hij allerlei rare meldingen en problemen. In eerste instantie leek het alsof hij heet liep. Heb een nieuwe thermostaat en watertemperatuur sensor geplaatst. Echter zonder resultaat. Hij geeft aan dat hij warm loopt, 130 graden, terwijl de motor niet eens 70 graden is. En zeker niet kookt. Het water is gewoon warm en hooguit 80 graden, je kunt je er niet eens aan verbranden. Ook geen druk op het drukvat of leidingen. Verwarming wordt gewoon warm. En nu geeft hij al 130 graden aan als hij een nacht heeft stil gestaan, en je alleen het contact aan zet. Hij start slecht, waarschijnlijk omdat de computer denkt dat de motor warm is. Heb het idee dat de accu vervangen de computer in de war heeft gegooid. En er een flinke piekstroom is geweest. Of de auto nog op contact heeft gestaan. Geen olie in de koelvloeistof geen koelvloeistof in de olie. Geen rare overdruk op het koelsysteem of motorblok. Alleen dat temperatuur gebeuren klopt niet meer. Uitlezen geeft geen fouten aan. Ik ben echt ten einde raad. Welke afdeling op het forum kan ik dit het beste vragen? Groetjes Ronald.
RonaldR
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 12 jan 2022, 13:38

Re: Even voorstellen.

Berichtdoor MarkVDE » 13 jan 2022, 11:41

ai, dat is een pittige waslijst! Het klinkt alsof je auto in ieder geval mechanisch goed koelt, en dat het probleem elektronisch is.
Misschien helpt het dan om de ecu te resetten. Bij mijn 205 doe je dat door de accu er een paar uur vanaf te halen, dat wil wel eens helpen.
Bij een accuwissel zou de computer niet in de war moeten zijn geraakt, dus dan zou er misschien iets mis kunnen zijn gegaan...

Maar al die moderne computers zijn niet mijn pakkie an, daarvoor kun je het beste langs bij de categorie "overige modellen", "techniek algemeen", en "elektronische systemen".
Het is eigenlijk ook wel tijd voor een aparte afdeling voor de 206jes, die zijn ondertussen ook bijna klassiek ;)

Zit er trouwens koelvloeistof of water in? Dat vroeg ik me even af, want koelvloeistof is véél beter dan gewoon water! (ik ken verhalen van mensen die dat níét wisten, dus ik vraag het ff)
Kersverse deux-cent-cinq-fanaat!
1e auto: '94-er 205 'Philippe' Forever
Avatar gebruiker
MarkVDE
 
Berichten: 164
Geregistreerd: 23 sep 2019, 08:19
Woonplaats: Valkenburg(ZH)

Re: Even voorstellen.

Berichtdoor RonaldR » 13 jan 2022, 12:29

Hoi, ja er zit netjes koelvloeistof in. En het is zo'n raar probleem. We hebben de auto net 3 a 4 maanden. Ik had ergens gelezen dat die oudere computers geen piekspanning kunnen verdragen. En dan terug gaan naar een oudere versie. Gisteravond laten uitlezen door een bevriende garage met een uitgebreidere lezer dan ik heb, en die kon geen foutmeldingen vinden. Maar de meter blijft op 130 graden staan, en de vin blijft draaien. Ook koud. Maar ik ga doen wat je zegt en het daar even op zetten.
RonaldR
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 12 jan 2022, 13:38


Keer terug naar Even voorstellen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten