P​eugeot 207 CC melding mechanisme wegklapbaar dak defect.

Voor technische onderwerpen die niet in een van onderstaande categoriën te plaatsen zijn.

Moderators: risky, Maarten Deen, Gilletti

P​eugeot 207 CC melding mechanisme wegklapbaar dak defect.

Berichtdoor 207 peugeot » 07 mei 2023, 18:24

Hallo allemaal,

Bij mijn P​eugeot 207 CC uit 2009 1.6 HDI krijg ik de melding mechanisme wegklapbaar dak defect.
Als ik de schakelaar van het dak indruk hoor ik wel geklik, maar er gebeurt niets.
De ramen gaan niet open, koffer gaat niet openen en het dak gaat niet open. Wanneer ik de kofferbak probeer te openen is deze op slot. Als ik even wacht, auto op slot zet en weer open, gaat de kofferbak wel open.

Wanneer ik de schakelaar gebruik om de ramen allemaal tegelijk te openen en deze daarna terug met dezelfde schakelaar sluit, en vervolgens op de schakelaar van het dak druk ging het dak open en werkt alles normaal.
Als ik daarna het dak terug wil sluiten kreeg ik dezelfde fout mechanisme wegklapbaar dak defect. Opnieuw geprobeerd de schakelaar te gebruiken om de ramen allemaal tegelijk te openen en te sluiten om daarna vervolgens op de schakelaar van het dak te drukken om het dak te sluiten maar nog steeds dezelfde fout mechanisme wegklapbaar dak defect.
Als laatste poging om het dank terug toe te krijgen heb ik de motor uitgezet en gewacht tot ik een klik hoorde in de kofferbak zodat ik zeker wist dat het systeem was afgesloten. vervolgens heb ik motor terug gestart en de schakelaar van het dak ingedrukt en toen ging het dank terug normaal dicht. Niet meer opnieuw geprobeerd om dak te openen.

visueel heb ik de kabelboom bekeken of deze beschadigen heeft maar niks te zien.
Het olieniveau in het reservoir van de hydraulische pomp van de dakbediening staat tot aan het plus teken.
Alle tips of ideeën zijn welkom wat dit zou kunnen zijn.

Update : Voor dat ik naar de garage ben gegaan had ik het contactpunt die je hier onderaan ziet op de foto eens met contactspray ingespoten.
Gisteren naar garage geweest toegekomen bij de garage het dak proberen te open alles werkte normaal dit 5 keer gedaan geen foutmelding.
Tijdens het naar huis rijden op enkele meter van de garage nog eens geprobeerd alles werkte normaal. Het was mooie weer dak open gelaten tijdens het naar huis rijden.
Thuis gekomen het dank terug dicht gedaan opnieuw proberen te open alles werkte normaal.
Als laatste het beschermnet weg gedaan in de koffer als dit niet is uitgerold dan kan het dank niet worden geopend dit is normaal.
Daarna het beschermnet terug uitgerold en daarna het dak proberen te open maar kreeg terug dezelfde fout. Na een paar keer proberen het net inrollen en uitrollen heb ik dak toch dicht gekregen.

Mijn vraag is dit een sensor die te zien is op de foto hieronder ?

https://ibb.co/Fnsh7yz
207 peugeot
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 14 okt 2019, 08:15

Keer terug naar Techniek algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron