Losse draad van waterpomp

Voor D3, D4, J7, J9.

Moderators: risky, Maarten Deen, Gilletti

Losse draad van waterpomp

Berichtdoor Petrusk » 07 mei 2022, 07:47

Ik keek gister onder mijn J9 en zag dat er een stroomdraad los hangt.
Het is een groen draadje dat naar de waterpomp gaat.
De J9 start en rijdt gewoon en geeft geen storingen aan in het Dashboard.
Wie weet waar deze draad op aangesloten hoort te zijn?

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Petrusk
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 10 aug 2021, 08:13

Re: Losse draad van waterpomp

Berichtdoor BartjeJ7 » 07 mei 2022, 10:12

Misschien van de ventilator koppeling? Slaat die goed aan als de motor warm is?

Of heb je die er niet op?

Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk
Avatar gebruiker
BartjeJ7
 
Berichten: 208
Geregistreerd: 07 jan 2017, 10:50

Re: Losse draad van waterpomp

Berichtdoor johnssons » 07 mei 2022, 15:51

... moet aangesloten zijn op het thermocontact onder in de radiator ... het is elektrische aansluiting voor de zelfdenkende ventilator ... ventilator komt in bij een bepaalde motortemperatuur ... bij een losse kabel loopt de motortemperatuur te hoog op ... maar je hebt geen problemen, dus het lijkt er op dat de ventilator vast gezet is op de poulie ...
Je kunt nog checken, de ventilator moet bij contact af vrij rond te draaien zijn ..

John
Avatar gebruiker
johnssons
 
Berichten: 665
Geregistreerd: 18 jan 2007, 16:30
Woonplaats: La Herradura (Granada)

Re: Losse draad van waterpomp

Berichtdoor Petrusk » 07 mei 2022, 19:04

Dank je John, duidelijk.
Mijn ventilator loopt nu constant.
Zal hem straks aansluiten.

Top

Grt
Pieter

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Petrusk
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 10 aug 2021, 08:13

Re: Losse draad van waterpomp

Berichtdoor Petrusk » 11 mei 2022, 21:39

Nog niet helemaal ok.

Met de motor uit draait de fan "vrij" en zonder weerstand.

Zodra de motor loopt, draait de fan mee.


Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Petrusk
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 10 aug 2021, 08:13

Re: Losse draad van waterpomp

Berichtdoor mkatgert » 12 mei 2022, 10:32

Dan lijkt het alsof het thermocontact in de radiator stuk is en continu contact maakt.
J7 XDP4.90 1974
Avatar gebruiker
mkatgert
 
Berichten: 540
Geregistreerd: 13 jul 2008, 21:37
Woonplaats: Schiedam

Re: Losse draad van waterpomp

Berichtdoor BartjeJ7 » 12 mei 2022, 11:31

Als de motor loopt, kan de fan een beetje mee draaien maar als je gas geeft hoor je wel duidelijk verschil of ie is ingekoppeldof vrij loopt. Dat zou dan de laatste check zijn en anders is het inderdaad het thermocontact waarschijnlijk.

Succes!

Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk
Avatar gebruiker
BartjeJ7
 
Berichten: 208
Geregistreerd: 07 jan 2017, 10:50

Re: Losse draad van waterpomp

Berichtdoor Nanno » 12 mei 2022, 11:58

Eenvoudige test: met contact aan even de twee contacten op het thermocontact met elkaar verbinden. Als je dan een duidelijke KLIK hoort, werkt te thermoschakelaar. Bij doorverbinden moet de ventilateur vast op de poelie zitten, zonder doorverbinden los.
Peugeot 203C 1960
Lopende familie-projecten: Peugeot 403U8 bachee 1956, Peugeot 202 BH 1949
Peugeot-verleden: 3 x 304, 5 x 504, 1 x 505, 1 x 405, 1 x 205, 4 X 406
Nanno
 
Berichten: 404
Geregistreerd: 09 dec 2004, 12:49
Woonplaats: Halsteren


Keer terug naar J7/J9

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast