Pagina 1 van 1

Peugeot Newbie

BerichtGeplaatst: 08 jul 2018, 10:08
door Freja
Hallo allemaal,

Sinds een paar dagen ben ik een blijde rijder van een Peugeot 407. Mijn 19 jaar oude Citroën Xantia ingeruild, na er 11 jaar (vrijwel) probleemloos in te hebben gereden, en al enige tijd gevallen voor de 407. Na in totaal 5 Citroëns is dit toch geen teleurstelling (zover) qua comfort en uitrusting. En voor het eerst een automaat (wel eerdere gereden al), wat nog extra comfort mee brengt. Wel 100.000 knopjes en menufuncties waar ik nog het fijne van moet leren en een handboekje waar alle opties van alle uitvoeringen in beschreven staan, dus even schiften wat van toepassing is en wat niet. Heb ik nou een CD-wisselaar of niet en zo ja, waar zit die dan? Of is die 'jukebox' die er wel in zit daar voor in de plaats gekomen? En waar zit dan die USB aansluiting in de armsteun? Of is dat ook weer afhankelijk van de uitvoering? Of kijk ik gewoon niet goed? Enfin, je snapt het wel...
En omdat ik het liefst mijn problemen met zo min mogelijk hulp oplos ook maar een workshopmanual op de kop getikt.
Toch hoop ik hier Peugeot en meer specifiek 407-kenners tegen te komen die mij kunnen helpen bij vragen die ongetwijfeld gaan rijzen gedurende mijn, hopelijk lange en prettige, gebruik van deze auto. En vice versa, voor zover ik dingen ontdek die misschien anderen een stap verder kunnen brengen.
Ook niet veel forum-ervaring, dus ik heb nog niet ontdekt hoe ik een fotootje van mijn bolide kan toevoegen :D

Groeten!
Fred.

Re: Peugeot Newbie

BerichtGeplaatst: 08 jul 2018, 10:15
door Freja
Afbeelding
Toch nog gelukt :-)

Re: Peugeot Newbie

BerichtGeplaatst: 08 jul 2018, 23:27
door RobinHoed
31-RV-VN toevallig?

Nog steeds spijt dat ik die van mij 3 jaar geleden heb ingeruild voor een 3008.

Meen me te herinneren dat deze kleur als grijs in het kenteken staat. Noemde het altijd champagne kleurig.

Ik heb er 135.000 km genot van gehad zonder enig probleem. Op de kapot ventiel na en dan even schrikken wat een nieuwe kost ivm met de bandenspanningmeter.

Dus veel plezier met je aanschaf en welkom op het forum.Verstuurd vanaf mijn SM-A320FL met Tapatalk

Re: Peugeot Newbie

BerichtGeplaatst: 09 jul 2018, 16:12
door Freja
Bedankt, RobinHoed, maar het is niet jouw oude, vrees ik.
Dit is een 407 2.0 16v ST Automaat van 2007. Werd geadverteerd als model 'XT', maar dat schijnt geen officële aanduiding van Peugeot te zijn. Deze was wel 'Exclusive' (veel luxe), dus ik denk dat iemand dat ooit met de 'X' heeft willen aanduiden. Deze heet 'beige' te zijn volgens diverse beschrijvingen, ook die van RDW, maar het is toch echt "Or blanc" (KCV), oftewel "Witgoud". Maar aan champagne doet het mij ook denken, inderdaad. Chique kleur.

Groeten,
Fred.

Re: Peugeot Newbie

BerichtGeplaatst: 11 jul 2018, 08:17
door Dirk85
Hallo Fred,

XT is wel degelijk een officiële Peugeotbenaming. Je had toen de XR (basismodel), de XT (luxe model) en de XS (Zelfde luxe, maar meer op sportiviteit gericht). Om het dan nog meer ingewikkeld te maken had je ook nog de XS Pack en volgens mij zelfs een XT Pack. Daarbij zat er een bepaalde meeruitrusting op een XS of XT. Dat 'voordeel' pakket bevatte een aantal opties als pakket, vandaar de naam Pack.

De kleurnaam zou kunnen. Zo'n goed geheugen heb ik niet dat ik allemaal die kleurnamen nog weet.

Re: Peugeot Newbie

BerichtGeplaatst: 14 jul 2018, 12:14
door EJH405
En om het dan nog makkelijker te maken gebruikt Peugeot in verschillende landen ook verschillende aanduidingen. :)

Gefeliciteerd met deze mooie 407, en welkom hier!

Overigens is dit forum op de oudere modellen gericht (zegmaar toen er nog een gouden leeuw in de grille zat en de series daarna), maar er valt vast wel wat te halen hier. ;)