Ik wil niet "zuur" doen, maar ik heb toch al aardig wat zitten neuzen in forums van 104 en dat zijn er maar weinig, maar ook in Frankrijk ben ik nog geen bericht tegen gekomen van iemand die zo heeft willen gaan met een 104, dus Marco in Nederland een bedrijf zoeken die dit wil gaan doen.....
Advies: hoeveel wil je gaan uitgeven aan je lieveling, roep dit tegen het bedrijf dat je wilt inschalen en wacht z'n reactie af. Doe je het andersom dan loop je leeg en blijf je met met 104 frustraties rondrijden.
Ik ben 18 maanden bezig geweest met mijn restauratie en ik was alleen aan onderdelen al 1500 euri kwijt en daar zat heel veel spul bij dat ik bij PCN heb gekocht en dus goedkoop heb kunnen kopen. Dat verzamelen heeft me veel tijd gekost.
De restauratie heeft mij tussen de 1100 en 1400 uur gekost. Nu ben ik geen restaurateur dus dit tempo is niet reeel voor een restaurateur, maar ga even voor het gemak uit van een factor 10 dan kom je uit op 100 tot zeg 150 uur voor een professionele restaurateur. Zo'n vakman rekent volgen mij meer dan 50 euri per uur. Ga uit van 50 euri, dat rekent makkelijk.
Dan kom je op minimaal op 5000 euri uit voor manuren,tel daar nog eens 1000 euri bij op voor de onderdelen, kom je denk ik niet beneden de 6000 euri uit.
Simpel rekensommetje geeft je al een houvast aan een beslissingshouvast.
Denk je dat dit overdreven hoog is.....dan stel ik voor dat je bij mensen die echte hebben laten restaureren of het achteraf is tegen gevallen... Ik geef je op een briefje dat het overgrote gedeelte hoger is uitgekomen dan vooraf ingeschat..
Slaap hier maar eens een paar nachtjes over
GrR
ps, het is dat ik Nelly pas kocht toen ik halverwege de restauratie van de Benetton was en ik er dus al veel bloed zweet en pijnlijke tranen aan over had gehouden, maar anders had ik het nooit gedaan. Mijn advies is dan ook doe het niet en neem nu een pijnlijke beslissing. Of je moet echt tot 10000 willen uitgeven, want als je begint en het valt bij 6000 euri tegen ga je niet meer stoppen en moet je door.