Slecht starten en motorlampje brandt

Alles in en om het motorblok, oliepomp, waterpomp, brandstofpomp, carburatie, injectie, riemen, snaren, filters, slangen, uitlaat etc.

Moderators: risky, Jeetje, jan-03, Edzo, knutsul, Bert

Slecht starten en motorlampje brandt

Berichtdoor Marinus407 » 14 okt 2020, 22:06

Goedenavond

Sinds 2 dagen ben ik in het bezit van een Peugeot 407 SW 2.0-16V XR Pack 2006.

De wagen heb ik van een particulier gekocht dus van garantie is geen sprake.
De wagen ziet er keurig uit en alles liep perfect. Direct starten en keurig lopende motor.

Maar nu het volgende.
Vanavond wilde ik met de wagen gaan rijden maar sprong hij niet aan.
de motor liep heel kort en ging weer uit.
Na een aantal pogingen dacht ik laat ik hem eens starten in de versnelling zodat hij iets vooruit springt.
Dit heeft gewerkt. Hij sprong iets naar voren en geprobeerd te starten waarop de wagen wel aansprong.
De motor liep vervolgens weer normaal. Wel blijft het motorlampje branden.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn?
Marinus407
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 14 okt 2020, 21:29

Re: Slecht starten en motorlampje brandt

Berichtdoor tim1993 » 15 okt 2020, 08:52

Dat kan eigenlijk wel van alles zijn. Bobines, bougies, injectoren, sensoren, noem het maar. Het is natuurlijk flauw om te zeggen, maar uitlezen. Dan weet je wat de auto zelf al heeft gevonden, immers het lampje brandt dus iets is er niet goed.
PB voor uitlezen van je Peugeot of Citroën!

Citroën BX 16TRi '86
Peugeot 305 1.6 '85 (te koop)
Peugeot 306 1.6 '02
Peugeot 406 3.0 V6 ‘99
tim1993
 
Berichten: 132
Geregistreerd: 22 jun 2016, 15:11

Re: Slecht starten en motorlampje brandt

Berichtdoor Marinus407 » 15 okt 2020, 10:49

Ik ga dadelijk even naar de garage.
Ik heb na enig speuren gisteren wel een vaag idee maar de computer mag het bevestigen (of niet).
Ik denk zelf aan krukas of nokkenassensor. Hoop maar dat dat het is :-|

Heb vorige week net een 407 van de hand gedaan waarvan de distributieriem is geknapt dus hoef er niet weer zoiets bij nu.
Marinus407
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 14 okt 2020, 21:29

Re: Slecht starten en motorlampje brandt

Berichtdoor Marinus407 » 15 okt 2020, 12:24

Volgens de garage is het de bobine. Dus deze dan maar uitwisselen en hopen dat het probleem is verholpen.
Marinus407
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 14 okt 2020, 21:29

Re: Slecht starten en motorlampje brandt

Berichtdoor tim1993 » 15 okt 2020, 12:46

Klinkt wel aannemelijk. De bobine is een zwak punt bij de 2.0 en 2.2 van deze generatie.
PB voor uitlezen van je Peugeot of Citroën!

Citroën BX 16TRi '86
Peugeot 305 1.6 '85 (te koop)
Peugeot 306 1.6 '02
Peugeot 406 3.0 V6 ‘99
tim1993
 
Berichten: 132
Geregistreerd: 22 jun 2016, 15:11

Re: Slecht starten en motorlampje brandt

Berichtdoor Doornekamp33 » 15 okt 2020, 16:10

Als je de goede bobine neemt valt dat wel mee, maar al die aftermarket is vaak prut.
Valeo moet je hebben, en vervang gelijk de bougies voor een setje NGK, beste combinatie in de 2.0 liter.
Doornekamp33
 
Berichten: 210
Geregistreerd: 12 aug 2018, 23:27


Keer terug naar Motor, smeer-, koel-, brandstof- en uitlaatsysteem

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten