Pagina 1 van 1

Expansievat overgelopen

BerichtGeplaatst: 29 jun 2019, 20:08
door 504V6
Met het prachtig weer heb ik deze middag een ritje met de 504 V6 gemaakt. Het was warm en m'n temperatuurmeter bleef net onder het rood.

Na een half uurtje rijden stopte ik even en zag plots hoe m'n koelvloeistof uit het expansievat vloeide. Wat is de oorzaak hiervan en wat kan ik eraan doen?

Re: Expansievat overgelopen

BerichtGeplaatst: 30 jun 2019, 14:51
door johnssons
... motor wordt te warm bij warm weer, onvoldoende koeling, de temperatuur meter staat tegen rood ... bij koud weer is alles normaal ...

Oorzaak: een verstopte radiateur, verstopt met ketelsteen. Dan wordt de koelcapaciteit minder en zal bij warm weer of file rijden de motortemp oplopen en uiteindelijk het expansievatje overlopen ..

John

Re: Expansievat overgelopen

BerichtGeplaatst: 30 jun 2019, 20:13
door 504V6
Radiator reinigen, koelsysteem terug vullen en ontluchten zou het moeten oplossen?

Zijn er controles die ik kan uitvoeren om andere oorzaken zeker uit te sluiten? (Koppelkingsproblemen bv)

Re: Expansievat overgelopen

BerichtGeplaatst: 01 jul 2019, 11:02
door johnssons
Radiateur inwendig reinigen enz is een idee, maar ik heb er geen goede ervaringen mee, je krijgt kalk er niet uit ... oplossing is radiateur eruit en naar een radiateur service brengen voor reparatie, er komt dan een nieuw koelblok in ... of een ruilradiateur proberen te scoren ...

Andere oorzaken; koppakking of lekkage waardoor koelvloeistof laag staat, maar dan is het probleem bij iedere rit .. dan wordt de motor gewoon echt te warm, dus in het rood ..

John