Regels voor het gebruik van het forum

Lees vooral ook de FAQ en de disclaimer.
Ook voor vragen en verzoeken aan de moderators kun je hier terecht.

Moderators: risky, Jeetje, jan-03

Regels voor het gebruik van het forum

Berichtdoor Mark » 21 jan 2007, 16:10

We willen ons Peugeotforum graag gezellig en overzichtelijk houden. Vandaar de volgende richtlijnen voor het starten van een topic en het plaatsen van een bericht.

Algemene richtlijnen:

- Gebruik de zoekfunctie voordat je een nieuw topic start
Er zijn al heel wat onderwerpen aan de orde geweest, jouw vraag is misschien al eerder gesteld.

- Stel duidelijke vragen
Als je een probleem met je auto hebt, omschrijf het dan zo nauwkeurig mogelijk en geef aan wat je al dan niet al geprobeerd hebt zodat het antwoorden makkelijker wordt. Vermeld ook type en bouwjaar van je auto.

- Stel een vraag of plaats een advertentie niet in meerdere subforums tegelijk
Het komt wel eens voor dat iemand in meerdere subforums tegelijk een vraag stelt. Het gevolg daarvan is dat je later je antwoorden uit verschillende subforums bij elkaar moet sprokkelen. Dat is niet handig. Als je een topic hebt gestart en later bedenk je dat je die beter in een ander subforum had kunnen stellen, stuur dan een berichtje naar 1 van de moderators. Die zal dan zonder problemen je topic verplaatsen. Mocht je je topic niet meer vinden, dan kan het zijn dat deze verplaatst is. Zoek daarom dan ook even in de andere subforums.

- Zorg voor een duidelijke topictitel zodat duidelijk is waar het topic over gaat. Dit vergemakkelijkt het zoeken.

- Het is niet toegestaan hier uit te weiden over negatieve ervaring(en) die je hebt gehad met een dealer, garage, specialist of iemand anders die met auto's zijn brood verdient.
Jouw negatieve ervaring is subjectief en moeilijk te controleren.
Anderen zijn misschien wel tevreden over die garage. Deze regel is om rechtszaken te voorkomen en het hier gezellig te houden.

- Blijf bij het onderwerp
Je wordt geacht bij het onderwerp te blijven. Off-topic reakties kunnen door de moderators gewijzigd of verwijderd worden om de discussie helder te houden. Ook flames, persoonlijke aanvallen, SCHREEUWEN, overmatig gebruik van kleurtjes, verschillende lettergroottes en dergelijke misdragingen vallen daaronder.

- Plaats geen mega-grote foto's op het forum, mensen met een gewoon modem moeten dan lang wachten voordat de foto te zien is en de computer kan er door vastlopen. Het wordt er ook niet overzichtelijker van. Plaats geen grotere foto's dan ongeveer het beeldscherm.

Aanvullende richtlijnen:

Taalgebruik/postgedrag

- Discriminerende posts in wat voor vorm dan ook worden verwijderd!

- Hetzelfde geldt voor sexistische of pornografische posts.
- Krachttermen en schuttingtaal hoeven niet! Ze lezen niet prettig en sieren je niet. Ook deze (kunnen) worden verwijderd (een en ander ter beoordeling van de moderatoren).
- Behandel een ander zoals je ook zelf behandeld wilt worden: kraak een ander (en/of zijn auto!) niet af. Daar zit niemand op te wachten!
- Spelfouten of grammaticale fouten worden nu eenmaal gemaakt; het verbeteren daarvan heeft weinig zin en wekt alleen ergernis op.
- Probeer zoveel mogelijk ontopic te blijven in de diverse discussies. Vaak nodigt een discussie uit om offtopic te gaan, maar houd het een beetje binnen de(ze richt)lijnen.
- Binnen de technische topics wordt geknipt zodra het offtopic gaat. Hou het hier dus ontopic en maak het zo de nuttige meerwaarde van dit forum.

Overzicht/leesbaarheid

- Probeer je posts zo overzichtelijk mogelijk te houden. Quote alleen de delen van een post die belangrijk zijn (kijk wel uit dat je iets niet uit zijn verband trekt), werk met kleine(re) plaatjes, etc. etc. ...
- Áls je quote (ook bij een quote van een quote), probeer dan zoveel mogelijk alleen de nuttige tekst te gebruiken en niet het hele bericht. Dit vergt wellicht wat oefening, maar daar is de "voorbeeld"-knop voor! Het komt de leesbaarheid van het topic in ieder geval ten goede!
- Als er een lijstje voor iets is, hou die dan in de eerste post van een thread en pas deze telkens aan, plaats dus niet om de 5 berichten een bijgewerkt lijstje.
- Houd je signature kort en krachtig: dus geen plaatjes, niet teveel regels, enzovoort. Dit vergemakkelijkt het lezen van een aantal posts onder elkaar.
- Zorg dat je tekst in je post voor iedereen duidelijk is, de zogenaamde "one-liners" kunnen verkeerd gelezen/begrepen worden. Een extra zin kan een hoop vraagtekens voorkomen. Probeer ook wat leestekens te gebruiken: acht regels tekst zonder punt of komma zijn over het algemeen nauwelijks te begrijpen.
- Als je iemand een PB'tje stuurt, krijgt die persoon hem vanzelf: dit hoef je dus niet ook nog eens in een topic te melden.
- Je hoeft geen namen, groetjes of ander soort afkondiging onder een post te zetten: iedereen snapt dat het van jou komt.
- Plaats foto's zoveel mogelijk onder elkaar. De bandbreedte van het forum maakt het mogelijk om foto's naast elkaar te plaatsen, maar daardoor kan een topic 'te breed' worden. Dat komt de leesbaarheid niet ten goede.

Informatie voor bedrijven

- Dit forum is voor (particuliere) liefhebbers van Peugeots. Het plaatsen van bedrijfsmatige informatie, reclames, aanbiedingen etcetera is niet toegestaan. Dergelijke topics en posts worden verwijderd.

- Het plaatsen van directe links en verwijzingen naar bedrijven met verkoopdoeleinden is niet toegestaan. Deze links en verwijzingen worden verwijderd. Informatie over de mogelijkheden om te adverteren op dit forum: webmaster@peugeotforum.nl

Heel veel plezier op het forum!

Lees ook onze 'disclaimer': viewtopic.php?t=17
Avatar gebruiker
Mark
 
Berichten: 2979
Geregistreerd: 17 maart 2004, 23:16

Keer terug naar Mededelingen over het forum

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast