Oplossing voor probleem met zoeken op forum!

Lees vooral ook de FAQ en de disclaimer.
Ook voor vragen en verzoeken aan de moderators kun je hier terecht.

Moderators: risky, Jeetje, jan-03

Oplossing voor probleem met zoeken op forum!

Berichtdoor Mark » 30 sep 2009, 23:41

Ondanks de foutmelding worden de berichten wel degelijk gepost op het forum.

Wordt aan gewerkt, hopelijk morgen weer OK
Laatst bijgewerkt door Mark op 12 maart 2010, 12:15, in totaal 6 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
Mark
 
Berichten: 2979
Geregistreerd: 17 maart 2004, 23:16

vaudje

Berichtdoor jan eend + » 30 sep 2009, 23:59

Hamoimark. Vandaar dus de 2- of 3- dubbele berichten opput forum :? 'k Had er vanmiddag ook al last van bij de olievraag van Dirk/Risky :cry: Dacht dat het aan mij of m'n puter lag . . . .
Sterkte ermee&groetz, Vanjan.
:wink:
jan eend +
 
Berichten: 1502
Geregistreerd: 22 jun 2004, 12:27
Woonplaats: Grunn'

Berichtdoor Mark » 01 okt 2009, 11:40

Problemen zijn nog niet onder controle. Je kunt wel berichten plaatsen, want ondanks de foutmelding wordt dat wel degelijk geplaatst. Als je na de foutmelding terug gaat (pijltjes in browser o.i.d.), en eventueel de pagina ververst, zie je dat het bericht er gewoon staat. Niet fraai, maar het werkt (een beetje). PB's maken lukt wel gewoon.

Hoe het ontstaan is? Geen idee (schrijffout, hier of daar?).

Als iemand mij kan helpen met het corrigeren van de betreffende tabel in de dabse: GRAAG!!! (MySQL / PHP).

Voor degene die zich bezorgd bij mij meldden: er wordt meermaals per week een volledige backup van de forumdatabase gemaakt. Een mooie kluit van 30 Mb ondertussen. Dus gaat het forum onderuit, dan kunnen we het weer opnieuw op de been krijgen. Waarvoor mijn verzoek om hulp dan ook geldt. Want ik ben een handige Henkie maar geen échte programmeur.

Misschien is dit ook een mooie moment om het forum te upgraden naar de volgende PHPBB-release. Dan hebben we extra functionaliteiten en zijn we nog veiliger. Ook daarbij hulp van harte welkom!
Avatar gebruiker
Mark
 
Berichten: 2979
Geregistreerd: 17 maart 2004, 23:16

Berichtdoor JT » 01 okt 2009, 16:50

Opgelost,
alleen is de zoekfunctie nu tijdelijk niet beschikbaar....
Deze wordt op een rustig tijdstip opnieuw opgebouwd....
Laatst bijgewerkt door JT op 01 okt 2009, 17:02, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
JT
 
Berichten: 3775
Geregistreerd: 07 jul 2004, 23:17
Woonplaats: Bladel

Berichtdoor JT » 01 okt 2009, 17:04

Ik zag trouwens dat het probleem is ontstaan door het vreemde woordgebruik van Jan Eend.....
:lol: :lol:

Geintje Jan :wink:
Avatar gebruiker
JT
 
Berichten: 3775
Geregistreerd: 07 jul 2004, 23:17
Woonplaats: Bladel

Berichtdoor Mark » 01 okt 2009, 17:07

Even namens alle forummers: een DAVEREND applaus voor Jan :!: :!: :!:
Avatar gebruiker
Mark
 
Berichten: 2979
Geregistreerd: 17 maart 2004, 23:16

Berichtdoor Harrie » 01 okt 2009, 21:10

klap klap klap klap klap
end applaus mode
Bedankt Jan !
ik wist al dat 'ie keigoed was die JT 8)
dankzij Libra Service Automatisering heeft de PCN een fantastische website 8)
:mrgreen:
grt, Harrie
Avatar gebruiker
Harrie
 
Berichten: 14849
Geregistreerd: 07 jan 2007, 15:06
Woonplaats: Geldersche Achterhoek

Berichtdoor MarcelB » 01 okt 2009, 21:56

AfbeeldingAfbeelding

gr. Marcel
Afbeelding

De Modelauto eXpert

Peugeot 508 SW Executive 1.6THP 2011
+ Peugeot 308 5-deurs Blue Lease Premium 1.6 BlueHDi 2014 (Lesauto)
Avatar gebruiker
MarcelB
 
Berichten: 1914
Geregistreerd: 03 mei 2004, 22:04
Woonplaats: Amersfoort

Berichtdoor Bart-Peugeot » 01 okt 2009, 22:26

Mooi dat Jan T. eea opgelost heeft. Super.

Er zit echter nog iets vreemds in de code.

Ik heb 30 nieuwe berichten sinds de vorige inlog. Op de eerste pagina staan er 20, maar als ik op de 2e pagina klik, krijg ik een lege pagina.

Ongeveer 5 minuten geleden had ik het volgende: Ik had 29 nieuwe berichten sinds de vorige inlog. Op de eerste pagina stonden er 19, maar als ik op de 2e pagina klikte, kreeg ik een lege pagina.

Vreemd dus dat de laatste 10 berichten niet getoond worden. Ik vraag me af of er wel 10 extra berichten zijn.

Meer mensen last van?
In bezit van een 106, 307 en 504.
Avatar gebruiker
Bart-Peugeot
 
Berichten: 2216
Geregistreerd: 24 mei 2006, 09:31
Woonplaats: Rijnmond

Berichtdoor Mark » 01 okt 2009, 22:28

Ik vermoed dat dit te maken heeft de (nog) goed werkende zoekfunctie van het forum. Die voorziening voor 'hoeveel berichten sinds' gebruikt die functie namelijk ook. Denk ik :roll:.
Avatar gebruiker
Mark
 
Berichten: 2979
Geregistreerd: 17 maart 2004, 23:16

Berichtdoor Mark » 02 okt 2009, 23:12

De zoekfunctie lijkt ook weer goed te werken. Nog even geduld want de software legt automatisch een index aan, en het kan nog even duren voor die compleet is.
Avatar gebruiker
Mark
 
Berichten: 2979
Geregistreerd: 17 maart 2004, 23:16

Berichtdoor 403B-1963 » 02 okt 2009, 23:34

Mark en JT bedankt. :!: :!:

Alles werkt bij mij gelukkig weer als vanouds. :D

Groeten Bevaros
Trotse bezitter van een 403B8 uit 1963, een 403 Familiale uit 1962.
Tevens een 406 2.0 voor dagelijks gebruik. Lid van de APH.
Avatar gebruiker
403B-1963
 
Berichten: 848
Geregistreerd: 11 feb 2006, 11:22
Woonplaats: Wamel

vocabulaire

Berichtdoor jan eend + » 05 okt 2009, 12:55

JT schreef:Ik zag trouwens dat het probleem is ontstaan door het vreemde woordgebruik van Jan Eend.....
:lol: :lol:
Geintje Jan :wink:

Heeydiejan. Tja, dat krijg je als die @##$%& puters egt motte werreke :evil: :? :mrgreen: :lol: Beetje uitdaging moet er zijn, toch :?: 8) Dan blijken er toch weer knappe koppen/mensen nodig te zijn :lol: Goed gedaan jochies :!:
Groetz, Vanjan.
:wink:
jan eend +
 
Berichten: 1502
Geregistreerd: 22 jun 2004, 12:27
Woonplaats: Grunn'

Berichtdoor JT » 05 okt 2009, 18:26

Mark schreef:De zoekfunctie lijkt ook weer goed te werken. Nog even geduld want de software legt automatisch een index aan, en het kan nog even duren voor die compleet is.

Hee, de zoekfunctie werkt weer niet....
Mark, werk aan de winkel!
Avatar gebruiker
JT
 
Berichten: 3775
Geregistreerd: 07 jul 2004, 23:17
Woonplaats: Bladel

Berichtdoor Mark » 05 okt 2009, 20:43

Nou, hij doet wel wat, maar niet wat je wil. Komt met vreemde resultaten. Werk aan de winkel, maar gelukkig wel heel goed betaald werk (not) :mrgreen:.
Avatar gebruiker
Mark
 
Berichten: 2979
Geregistreerd: 17 maart 2004, 23:16

Berichtdoor Mark » 12 maart 2010, 11:32

Voor het 'zoekprobleem' heb ik een zeer bruikbare work-around: zoeken buitenom via Google. Werkt sowieso beter dan de ingebouwde zoekfunctie van het forum.

Daarvoor gebruik je deze 'operator' in het zoekvenster

site:www.vandansik.nl/phpbb2/

daarachter, met een spatie, tik je dan wat je zoekt. Et voilà!

Voorbeeldje van "starterkrans":

http://www.google.nl/search?hl=nl&clien ... =&aq=f&oq=
Avatar gebruiker
Mark
 
Berichten: 2979
Geregistreerd: 17 maart 2004, 23:16

Berichtdoor Mark » 18 maart 2010, 00:14

Verbaast me een beetje dat ik op deze tip geen reactie krijg. Ik kan nu weer ALLES terugvinden :D.
Avatar gebruiker
Mark
 
Berichten: 2979
Geregistreerd: 17 maart 2004, 23:16

Berichtdoor Harrie » 18 maart 2010, 00:54

Mark schreef:Verbaast me een beetje dat ik op deze tip geen reactie krijg. Ik kan nu weer ALLES terugvinden :D.

O.K. REAKTIE ! :mrgreen:
bedankt voor de supertip, Mark !
grt, Harrie
Avatar gebruiker
Harrie
 
Berichten: 14849
Geregistreerd: 07 jan 2007, 15:06
Woonplaats: Geldersche Achterhoek

Berichtdoor Mark » 16 jun 2010, 13:23

En deze tip is trouwens toepasbaar op alle sites die een gebrekkige zoekfunctie hebben. Dan hoef je alleen de domeinnaam achter "site:www.etc" aan te passen.
Avatar gebruiker
Mark
 
Berichten: 2979
Geregistreerd: 17 maart 2004, 23:16

Re: Oplossing voor probleem met zoeken op forum!

Berichtdoor jan-03 » 06 aug 2012, 21:05

Inderdaad foute topic... Onze moderator zit waarschijnlijk nu aan een lekker mix aan de campingbar... :mrgreen:
Procede hier is dat nieuwkomers zich netjes voorstellen in de topic Voorstellen...
Daarna aan het geacht forum hun probleem voorleggen..

De afstelling van de LPG eerst controleren of die goed staat lijkt me de eerste stap.
gr Jan.
Peugeot 406 sedan 1996 Peugeot 203 berline
Een klassieker gebruik je niet maar die beheer je
Afbeelding
Avatar gebruiker
jan-03
 
Berichten: 6529
Geregistreerd: 22 sep 2010, 14:21
Woonplaats: workum

Re: Oplossing voor probleem met zoeken op forum!

Berichtdoor risky » 06 aug 2012, 21:16

janbachee schreef:Inderdaad foute topic... Onze moderator zit waarschijnlijk nu aan een lekker mix aan de campingbar... :mrgreen:
Procede hier is dat nieuwkomers zich netjes voorstellen in de topic Voorstellen...
Daarna aan het geacht forum hun probleem voorleggen..

De afstelling van de LPG eerst controleren of die goed staat lijkt me de eerste stap.
gr Jan.


ha ha ha echt niet!! was al verplaatst,je was net te vroeg:mrgreen:
zit met een biertje in de kantine lekker achter de pc
mvg
Daf 66 groen 1.4 rijdend ralley project 1974
Volvo 66 rood 1.1 origineel 1977
Opel Ascona B 1.9S 1977
Peugeot 604 ti automaat 1978
Peugeot J9 1985 2.5 diesel verlengd 5,8 meter
Avatar gebruiker
risky
Moderator
 
Berichten: 2986
Geregistreerd: 12 jul 2006, 19:15
Woonplaats: westfriesland


Keer terug naar Mededelingen over het forum

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten